Контејнерска куќа- проект Луху во Кина

Проектот „Луоху втора линија цветен аранжман“ е заеднички дизајниран од China Construction Design Group Co., Ltd. и GS Housing Design Institute, а заеднички конструиран од China Geological Engineering Group и GS Housing.Завршувањето на овој проект означува дека домувањето GS официјално влезе во режимот EPC.Со главните карактеристики на интеграцијата на проектирањето, набавката и изградбата, тој има очигледни предности во скратувањето на циклусот на изградба на проектот, намалувањето на трошоците на проектот и намалувањето на споровите на сите страни.Најочигледната предност е тоа што може да даде целосна игра на водечката улога на дизајнот во целиот градежен процес, ефикасно да ја надмине противречноста на меѓусебното ограничување и исклучување помеѓу дизајнот, набавката и изградбата, што е погодно за разумна конвергенција на работата во различни фази, да се обезбеди ефективна контрола на периодот на изградба и трошоците, и да се обезбеди дека претпријатието може да добие подобри инвестициски придобивки.

1
2

Проектот се наоѓа на југот на округот Луоху, Шенжен, „Земјиште за уредување на цвеќе“ се однесува на областа каде што не постои јасна атрибуција помеѓу двете области.Овој кварт се состои од три области, со вкупна површина од околу 550.000 ㎡ и вкупна градежна површина од околу 320.000 ㎡, во кои се вклучени 34.000 домаќинства и 84.000 жители.

3
6

Проектот е составен од деловен простор и изложбен салон, а деловната површина е двокатна зграда со форма на челична рамка и составена од 52 стандардни куќи, 2 санитарни куќи, 16 куќи за пешачки патеки и 4 скали;Изложбениот салон е изработен од атриумска челична конструкција, со надворешен стаклен завесен ѕид, електростатско прскање во прав на површината и составен од 34 висински куќи, 28 куќички за издигнување на коридорот и 2 куќички за издигнување на тоалети.

4
7

Проектот „реформа на кумови на Луоху втората линија“ е заеднички дизајниран од China Construction Design Group Co., Ltd. и GS Housing Design Institute;Во однос на архитектурата, го инјектира стилот на јавање згради, дворови и други стилови на згради.во исто време, креирајте модерна градежна група со користење на бои и нови материјали.Конечно, светла визит-картичка на градот е прикажана на северот на Луоху.Интеграцијата на градот и природата е една од сржта на овој дизајн.

8
9

Проектот ги интегрира канцеларијата и изложбениот салон, што бара совршена, концизна атмосфера, пространа и светла глетка.Затоа, дизајнерите користат задебелена жолта боја во надворешниот ѕид на канцеларијата, жолтата е најблескава во седум бои.Тоа значи дека проектот е „мазен и светол, сјае“ и одговара со сиво сина за да го направи целиот проект смирен без да ја изгуби модата.Проектот е опкружен со зелена сенка.Со цел подобро да се интегрира во природата, проектот е покриен со маскирна боја.Интеграцијата на архитектурата и природниот пејзаж ги прави телото и умот удобни и прекрасни.

10
10

Според барањата на проектот, изборот на тип на куќа е посеопфатен и високи барања за отпорност на корозија, запечатување, сигурна инсталација и прекрасен изглед.Куќите за издигнување од 2,4 метри, куќите за издигнување 3 М, куќите за коридор 3М, куќите за издигнување на тоалети, стандардните куќички 3М и куќите 3М + конзола, како и целокупното моделирање на бања и челична рамка, сите се обезбедени од нашата компанија.Сите производи се префабрикувани во фабриката однапред, а инсталацијата е погодна.Површината на стандардните делови е електростатско прскање во прав, без загадување.

11
12

Првиот кат од канцеларијата е изработен од челична рамка со алуминиумска цевка од дрво;Вториот кат е опремен со 7 надворешни балкони и огради од оградено стакло. Областа на изложбениот салон и просторот за канцеларија се надополнуваат еден со друг;Атриумот користи челична конструкција, а покривот е фронтон покрив со парапет.Во исто време, тој е опремен со висинска куќа од 3M за да биде совршено комбинирана со челичната конструкција.Комбинацијата на разновидни светли бои ја зголемува неговата виталност, а во исто време има и покомерцијална атмосфера.

13
14

Бидејќи дождовницата е богата на местото на проектот, на куќите им се поминува повисоко антикорозивно, водоотпорно и запечатување... Секоја куќа има независен внатрешен систем за одводнување.Дождовницата паѓа на покривот и се води во цевките за дождовница на четири агли низ ровот формиран од профилираното долго светло.Потоа се внесува во ровот за основање преку деловите од долниот агол за да се реализира ефективно собирање на дождовница.

15
16

Челичната конструкција во средината на изложбениот салон усвојува организирана внатрешна дренажа и покрив со двоен наклон.На првиот кат од изложбениот салон, четиристраниот единечен покрив прифаќа организирана надворешна дренажа, а олукот е распореден околу изложбениот салон со челична дождовна цевка во боја во форма на кобра, која не само што го комплетира собирањето на дождовницата, туку и ги исполнува барањата за визуелна убавина во поголема мера.

_MG_3095
_MG_3126

Време на објавување: 31-08-21